Om Kjeld
Kjeld Beyers historie ind i musikken.
Jeg er født i Stenløse 24-11-1949 og tilfældigvis i det samme hus, som forfatteren Martin Andersen Nexø havde boet i.. Jeg er født i det, der var hans studerekammer, Han boede i huset i årene 1936 – 1945.
Jeg elskede de landlige omgivelser i den lille landsby Stenløse med køer, der græssede på marken op til baghaven, og hvor man frit kunne gå op til den nærliggende gård og se dyrene i staldene. Om sommeren, når der høstes, kunne man få en tur oppe på hølæsset, der endnu blev trukket af heste. Det var en skøn tid for en dreng, der kunne lide friheden og naturen.
I 1958 flyttede mine forældre til Frederikssund, hvor jeg havde mine ungdomsår og gik på Frederikssund Privat Realskole.
De første år i Frederikssund var ret kedelige, og jeg kørte mange ture over broen til Horns herred tæt på ”abe skrænten” til ”Kjelds Kilde”, som jeg kaldte den, fordi der kom det klareste og reneste vand op af en revne i leret. Her legede jeg også indianer m.v. som i tiden i Stenløse, men nu med min sidekammerat Steen.
Der er to episoder, der var afgørende for mit liv, og som gør at jeg, tror, vi har en skytsengel
Som så mange gange før kørte jeg hjem fra skole over Kalvøen (Frederikssund) på en mole, der var lavet ud mod vandet, hvor der er en stenkant som bølgebryder.
Af en eller anden grund ville jeg en dag vende om, og jeg prøvede at vende min cykel på toppen af molen uden at stå af cyklen, men jeg mistede fodfæstet og rullede på cyklen baglæns ned ad skrænten, blev kastet baglæns og fandt mig selv liggende på ryggen og kikke lige op i luften. Lidt chokeret rejste jeg mig op og konstaterede at jeg ved et rent mirakel, var landet det eneste sted på hele strækningen, hvor der mellem de store sten var knap en meter bred sandstrand. Jeg havde hverken slået hovedet eller fået nogle blå mærker.
Den anden episode var en dag, jeg kørte på cykel med god fart ned ad bakken til Frederikssund Centrum. Forude var der en traktor med en stor grab, der var ved at dreje, og jeg trækker pænt ud på vejen for at passere den, men i det øjeblik traktorens baghjul rammer kantstenen, svinger grabben ud. Jeg husker, at jeg dukkede hovedet dybt og fornemmer, at grabben var meget tæt på. Samtidig kørte en stor lastbil udenom om mig.
Som dreng tænker man ikke så meget over det, men som voksen har jeg tænkt, at GUD har en mening med, at jeg på så mirakuløs vis undslap to så farlige situationer, med livet og helbred i behold.
Jo, jeg tror på mirakler, og at vi alle har en skytsengel.
Som sagt var de første år i Frederikssund lidt kedelige, og jeg savnede min gode ven Otto fra Stenløse, som altid var god til en rigtig indianerleg med bue og pil.
Men en dag i 1964 mødte jeg Bo, der lige var flyttet til byen, og han blev min bedste kammerat. Hans forældre havde et par guitarer, hvor den ene var en rigtig western Guitar. Jeg lånte guitaren, for nu skulle jeg endelig lære at spille på guitar.
På nogle sommerlejre, jeg havde været på, var der en, der hed Olav, der spillede og sang helt fantastisk på guitar til aftenens lejrbål. Mit største ønske var at kunne spille på guitar. Den guitar, jeg lånte, var noget af en prøvelse med strenge, der sad for højt, og fingrene blev meget ømme af de tynde strenge, men jeg ville lære det. Min far, der sad i stuen og hørte Beethoven og Mozart, græmmede sig vist nok.
Snart begyndte Bo og jeg at spille sammen og spillede sange som Gabriel og 500 miles away from home. Det var svært, det med fingrene, og vi blev ikke færdige med sangen samtidig, men det blev hurtigt bedre.
Bo og jeg startede så guitar undervisning nede hos Bjarne, den lokale fest musiker, og senere kom min sidekammeret fra Realskolen, Steen, også med.
Vi havde nu besluttet os for at lave et band. På det tidspunkt var Beatles feberen aller højest, så nu skulle vi bare finde en sanger og en trommeslager.
Bo, der også gik på Realskolen, får kontakt til Ebbe Sarp og Steen Refnov, der gik en klasse under. Vi mødes og øvede i kartoffelcentralen i Ølstykke
Det første billeder af bandet bliv taget her.
Vores Repertoire var en del Shadows og anden POP musik. Vi købte en del noder hos Wilhelm Hansens musikforlag i København, Beatles m.v.
Navnet på bandet blev ”Big Boots” Navnet vælges efter store overvejelser, vist nok inspireret at sangen af samme navn, der også var med på repertoiret, undervejs hed vi bl.a. The Boots.
Medlemmer af bandet fra 1965 til 1968 var
Steen Nielsen 1949 Bas Guitar
Kjeld Beyer 1949 Rytme Guitar
Bo Flemming Pedersen 1950 Single Guitar
Ebbe Sarp 1951 Sanger
Steen Refnov 1951 Trommeslager
Da Bo kom i gymnasiet og rykkede op i 2.g., måtte han udtræde af bandet på grund af mange lektier
I stedet for kom Helmer Larsen ind som single guitarrist, han var med i en gruppe unge, der kikkede på, og i en gruppe, der spillede på Oppe Sundby skole
Med ham skiftede vort repertoire fra beat til mere soul agtig musik, Ikke just min smag og i 1-8-1968 udtræder jeg af bandet, da jeg fik arbejde i Odense på Fyn
Jeg lånte desværre min nodesamling ud til en kammerat Knud kluge, da jeg boede i Odense, som vist igen lånte dem til en anden, og jeg har aldrig fået dem igen til min store ærgrelse, men jeg håber en dag, at der er en, der kommer med dem og får en belønning.
7-9-1968 gæstespiller jeg for sidste gang på Toftehøj skolen og fik samtidig en båndoptagelse af denne ”Koncert” , Bo og jeg (Kjeld) spiller her vort Shadows repertoire for sidste gang. Denne Shadows optagelse er nu lagt ud på YouTube, efter det er lykkedes at digitalisere den.
På det tidspunkt var jeg godt og grundigt træt af at spille Guitar og solgte desværre alt mit udstyr, men jeg kom til at savne musikken, så jeg købte en 12 strengs guitar og begyndte at skrive sange, som så bare lå ufærdige.
Nu blev jeg en ivrig lytter til Dansk Melodi Grand Prix, men syntes, det kunne gøres bedre, så jeg måtte genoptræne mit guitarspil. Jeg havde besluttet mig for at indsende en sang til MGP år 2000. Min første sang bruger jeg stadig — dog i en forbedret ny indspilning til MGP.
Jeg har den opfattelse, at kan man ikke synge en sang, efter man har hørt den, så er den ikke god nok. En sang bør være sangbar for at være værdig til MGP, og så skal der også være en god tekst,. man kan forholde sig til. Hvis jeg fælder en tåre undervejs, når jeg skriver sange, så er sangen god nok
En tidlig sang, som jeg nu har frigivet til albummet, ”Danmark du har bestået i 1000 år” er sangen >Fri fri fri<, her finder man også sangen >Danmark Danmark< en, synes jeg selv, festlig
”Konge og Nationalsang” med trompeter og en undertone af Vikinge blod i sig (Jeg er jo fra vikingebyen Frederikssund)
Sangen er også indspillet som en MÅL sang (sports sang) og foreslået til DBU. Men de vil kun bruger egne sange, og DR følger dem. Ærgerligt ! Lukket land for andre – i et frit land.
Siden år 2000 har jeg arbejdet videre med de sange, der lå i udkast, og der er lavet nye sange, men jeg manglede et godt studie. I 2018 samledes resterne af Big Boots så igen efter 47 år til en hyggelig komsammen. Forsangeren for Big Boots havde lige indspillet en sang i et lydstudie, og den var blevet rigtig god.
Så jeg kontaktede Lydstudiet og fik lavet en del indspilninger til MGP og nedenstående sange der udkom på YouTube i 2018
– Danmark Danmark — Giv os et mål En stemningssang til sportsbegivenheder
– Jul det er Jul En ny julesang (med egne juleklip)
– Så kom et fly på Himlen / Himlens Sky Fly En protest sang mod chemtrail
– Jeg hader digital tvang En protest sang mod en verden uden ETIK
– Danmark Danmark Konge og nationalsang Vi er et folk
– Maria En nybagt mor der gør sig tanker om sit nyfødte barns fremtid
Så der var sange for enhver smag, herunder samfunds kritiske sange, En konge og nationalsang samt sangen om det nyfødte barn, hvor moderen synger:
”Hvem er du, hvordan er du, blev du som jeg drømte”, men også med et hint til, at der er en skaber, en GUD bag det hele.
Sangen Jul det er Jul, er en modernisering af sangen ”For så ved vi julen kommer” der var lidt for langtrukken. Sangen Jul det er Jul — findes nu også i en engelsk udgave ”Christmas it is Christmas” med hjælp fra ”The Copenhagen International Children’s Choir” (pige kor fra Rygård skole), en rigtig sød julesang der udkom i 2021.
16-1-2020 udkom albummet >Vi er nu klar til at feste<. Sangen af samme navn er en mindesang til de 9, der døde under Roskilde Festivalen 2000.
Her fik jeg sangeren Ebbe fra det gamle Big Boots til at synge den, og det resulterede i, at han også genindsang en af mine MGP sange, der ikke er udgivet. Sjovt at vi efter 47 år kan indspille en sang sammen.
Allerede 24-3-2020 udkom det næste album >Pas på jorden< Sangen af samme navn er en protest sang mod den udemokratiske overmagt, der sker af meget rige og magtfulde mennesker og organisationer, der mener, at de skal styre verdenen, koste hvad det vil af liv og sundhed, og frihed for det enkelte menneske.
Når GUD er afskaffet af dem bliver mennesket reduceret til en ting på to ben, ligesom man betegnede slaverne i det gamle Grækenland.
Albummet >Vi er nu klar til at feste< indeholder også protestsangen >Jeg hader digital tvang< og stiller spørgsmålet om vi skal styres af en chip eller af ETIK.
Sangen >Så kom et fly på himmelen< er en protest mod, at man fra luften forgifter menneskene, og spreder bl.a. aluminium ud, der gør ting mere brandbar, og i øvrigt skaber menneskelige sygdomme.
Albummet >Danmark du har bestået i 1000 år< udkom 29 april 2021
Til de fleste sange på dette album er der videoer til, der forholder sig til og tydeliggør den tekst, der synges om. Det gælder især sangen >Danmark du har bestået i 1000 år< der handler om, at vi er ved at miste vor frihed, og at vi snart må vælge mellem et top styret system med total social kontrol via chips i kroppen og halvårlige vaccinationer, eller om vi skal vende os mod kristendommen og beholde vor personlige frihed, samvittighed og ETIK.
Sangen er skrevet inden Covis 19 tyrahniet, hvor man skaber frygt, med en menneskeskabt sygdom og efterfølgende anbefale folk en ikke godkendt vaccine med et ukendt indhold, der viser sig at have mange bivirkninger.
Sangen konkluderer;
Hvis det ikke er Gud, der ejer dig, så vil en elite gøre krav på dig Du må nu vælge, hvem der skal eje dig.
Sangen >Himlens sky Fly< illustrerer med al tydelighed, at det ikke er kondensvand, der laver de hvide striber efter flyene, men at man via kemikalier m.m. kan påvirke vejret og lave storme og skybrud, m.m.m. ligesom man også kan sprøjte sygdom og giftige ting i hovedet på os. Også her må vi protestere mod overgreb på vor frihed. I sanglinjernes forbogstav ligger en kode besked.
Albummet indeholder også fire kristne sange. Julesangen >Christmas it is Christmas<. Det er den første sang, der er indspillet på såvel Dansk som på Engelsk. På engelsk fordi jeg mener, den sagtens kan måle sig med de gode Engelske julesange. Begge sange handler om, hvordan vi holder jul i min families jul. Min mor lavede altid en julekrybbe til jul, og vi sang nogle julesange og læste juletestamentet, inden vi kom til det mere verdslige med at gå rundt om juletræet og synge julesange. Det er min personlige julekrybbe, der vises i sangen; ” Jo, traditionerne skal holdes “.
>Kan du mærke juleaften nærmer sig< er det tætteste, jeg kan komme på min juleaften. Som billede i sangen er indlagt en anden jule sang, som vi synger til julebordet før desserten, og som helt autentisk beskriver og på humoristisk måde illustrerer julens forløb: “Godt gået af min lillesøster Anna. Melodi: Juletræet med sin pynt”.
På playlisten < Christian Songs Danish < er en samling af mine mere kristne sange, og den sidste sang, der er kommet på listen er sangen: “Hil dig Maria Halleluja”, der også er indspillet på Engelsk som “Hail Mary Hallelujah”.
Sangen udkommer den 16-8-2022 på mine forældres 80 års bryllups dag, (uden dem ingen mig). Jeg betragter den selv som en af de flotteste sange, jeg har fået indspillet, selvom teksten ikke er min egen, men den manglede i samlingen og er nu indspillet.
Man finder også sangen “Jeg er så glad” hvor pointen er, at ligesom man ikke kan se tyngdekraften, så kan man heller ikke se Gud, men han er der alligevel.
Kim Larsen lavede sangen: “Om lidt er der stille”, og det inspirerede mig til at lave sangen “En lang rejse er nu forbi”, hvor man mindes en tid, der var og som ikke kommer igen, og siger tak for den tid, man havde sammen, og tænker på de ting, der aldrig blev sagt.
Tak til hjælpere og sangere undervejs:
Sangere:
Annelies van der Meer Alle sangene undtagen nedenstående
Sebastian van der Meer Næsten alle sangene udtagen nedenstående
Rosa Tran MGP sange, Fader vor, Jomfru Maria sagde ja til Gud
Ebbe Sarp Vi er nu klar til at feste, og en MGP sang
Lotte Lisby Fri fri fri
Charlotte Elm Grobb Danmark Danmark sangene, Fred på jord, Maria
Niels Poulsen Danmark Danmark sangene
Jørgen Thorup Danmark Danmark sangene
Maria Therese Beyer Duet Hil dig Maria Halleluja
Maria Therese Beyer Kor Hail Mary Hallelujah
”The Copenhagen International Children’s Choir” Christmas it is Christmas
Andre hjælpere:
Sebastian fra Lydstudiet Alle sangene undtagen nedenstående
Ivan Pedersens Lydstudie (Silly songs) Fri fri fri
Niels Poulsens Lydstudie Danmark Danmark
Jørgen Thorups Lydstudie Danmark Danmark Fred på jord,
Maria (nyfødte barn)
Endelig en tak til min tålmodige hustru Annelise gennem 46 år, der har beriget mig med 4 børn.
Hvis det ikke er Gud der ejer dig, så vil en elite gøre krav på dig du må nu vælge hvem der skal eje dig
BIG BOOTS 1965 - 1968
- Kjeld Beyer
- Bo Flemming Pedersen
- Steen Nielsen
- Ebbe Sarp
- Steen Refnov
- Helmer Larsen
KJELD BEYER YOUTUBE
Her kan du opleve alt fra Melodi grand prix og samfundskritiske tekster til dybe kærlighedssange, alle skrevet og komponeret af Kjeld Beyer.
CHRISTAN SONGS DANISH
Sange enten skrevet, omskrevet eller fortolket af Kjeld Beyer, alle udsprunget af den kristne tro og kærlighed.
BIG BOOTS YOUTUBE
Ungdomsbandet som Kjeld var en del af, her spiller de koncert i 1968.